Content marketing handler om tillid

God markedsføring handler i dag i høj grad om at skabe tillid. Kunderne vil have tillid til de produkter og services, de køber – og derfor er traditionel markedsføring ofte ikke tilstrækkelig.

Content marketing handler om at skabe forbindelser mellem virksomheder og kunder med det formål at opbygge tillid til og øge synligheden af din virksomhed. Det betyder, at salgstalen skal pakkes væk til fordel for at dele nyttig og relevant information med forbrugerne.

»Ord er stærke, og med den rigtige historie kan man flytte folks opfattelse af en virksomhed og aktivere dem. Alle virksomheder har gode historier. De skal bare findes, formes og fortælles. På den måde kan man på den korte bane vise filosofien bag produktet og på den lidt længere opbygge tillid til virksomheden,« siger Anders-Peter Landert, stifter og partner i Wunderkind Media.

For os er content marketing den gode historie – der skaber de forbindelser, din virksomhed har brug for. Det kan pakkes ind på mange måder. Nogle gange er det glittede kundemagasin med kvalitetsindhold og inspiration mest effektivt, når man har fokus på den varige forbindelse til kunderne. Ofte er det i dag digital content marketing i kort eller lang form, i tekst lyd og billede, der rammer mest præcis ned i dine målgruppe.

Men ligegyldigt hvilken form, der passer bedst til din virksomhed, kan vi hjælpe med at identificere og eksekvere den. Content marketing handler om indhold, fortalt på den måde og på de platforme, hvor den enkelte virksomhed rammer netop det publikum, de gerne vil tale med.

Ord er stærke, og med den rigtige historie kan man flytte folks opfattelse af en virksomhed og aktivere dem. Alle virksomheder har gode historier. De skal bare findes, formes og fortælles.

Anders-Peter Landert, partner i Wunderkind Media

Det taler sit eget tydelige sprog, når halvdelen af danskerne siger nej tak til reklamer i postkassen og over en tredjedel bruger programmer for at slippe for bannerannoncer på nettet. De traditionelle reklamer bliver opfattet som indgribende og irriterende, og forbrugerne vil hellere selv søge information om produkter og services på nettet og blandt familie og venner, før de er klar til at svinge dankortet. Næsten 70 pct. af købsprocessen er faktisk allerede overstået, før kunder føler, at det er nødvendigt at kontakte en forhandler, lyder det fra analysehuset Forrester.

Det er derfor, at tillid spiller en afgørende rolle i kampen om forbrugernes tid og penge, for ifølge revisions- og konsulentvirksomheden PwC nævner mere end hver tredje forbruger, at de bl.a. vælger et brand baseret på tillid til virksomheden. Heldigvis kan du selv være med til at skabe den tillid.

Siden 2014 har Wunderkind Media haft fokus på at levere kvalitetsindhold og flytte det ind i markedet for content marketing. Wunderkind Media laver i dag opgaver, der spænder fra enkelte advertorials til store content marketing-kampagner. Alle kampagner tilrettelægges strategisk i samarbejde med kunden, og efterfølgende udarbejdes en plan for eksekvering og opfølgning på kampagnemateriale.

»Bag Wunderkind Media står en række tidligere medarbejdere fra de store danske journalistiske arbejdspladser. Vi er opflasket på redaktionerne, og derfor tænker vi journalistisk pr. instinkt. Når vi laver content marketing, giver det os den fordel, at vi bliver ekstremt autentiske. Det øger troværdigheden i de produkter, vi skaber,« siger Anders-Peter Landert.

Al kvalitetsindhold i hele verden kan dog ikke sikre dig kontakt med dine kunder, hvis det ikke kommer derud, hvor det har den største effekt. Sociale medier giver anledning til interaktion, mens godt indhold i printaviser har en dokumenteret effekt.

»Vi ser strategisk på hele jeres forløb og sørger for, at I kommer ud til de rigtige mennesker – i sidste ende med et klart mål om maksimal effekt af jeres kampagne,« siger Anders-Peter Landert.